Vidi, Gari, moramo zajedno!

Sutra (1. februara) u Medija centru u Beogradu, sa počekom u 12 časova, biti će održana tribina pod nazivom „Vidi, Gari, Moramo zajedno“, koja će biti pokušaj stvaranja zajedničkog fronta za odbranu grada.

Sa jedne od akcija inicijative Vidi, Gari, ne može!

U proteklom periodu najčešće pitanje među nama protivnicima ovakvog režima bilo je „kada ćemo se udružiti?“ Čini se da su Novosađani uspeli da pronađu formulu za takvo nešto. Njihovo lokalno izletište našlo se na meti tzv. „investitora“ u nameri da sagradi nekakav „Novi Sad na vodi“. Projekat od koga bi korist imala samo mala grupa privilegovanih a štetu bi pretrpela čitava lokalna zajednica, kao i čitav eko-sistem u tom području, a i šire. Odgovor Novosađana bio je odlučan i nepokolebljiv. Od raznih akcija, peticija, tribina i protesta, možda je važnija činjenica da su u toj borbi uspeli da prevaziđu ideološke razlike, stranačku ili neku drugu pripadnost, takođe i sitne čarke iz prošlosti i da stvore organizaciju Vidi, Gari, ne može. Ova krovna organizacija dobrodošla je za sve pojedince, partije, pokrete i organizacije kojima je opšti interes na prvom mestu.

Pelcer tog zajedništva sada žele da prenesu i u Beograd.

Beograd je poslednjih 9 godina postao poligon za misteriozne investitore, za urbanističke eksperimente, za pranje belosvetskog kriminalnog novca. Beograd je ranjavan, sečen i ubadan, Beograd danas izgleda kao posle bombardovanja. I pored svega pobrojanog neretka praksa lokalnih organizacija bila je samo taktiziranje „zajedništva“ i više eksces nego pravilo. Đavo je odneo šalu i krajnje je vreme da se to promeni.

Sutra (1.februara) u Medija centru u Beogradu, sa počekom u 12 časova, biti će održana tribina pod nazivom „Vidi, Gari, Moramo zajedno„, koja će biti pokušaj stvaranja zajedničkog fronta za odbranu grada.

Na ovom inicijativnom skupu obratiće Vam se aktivistički lideri i pojedinci čiji je rad obeležen dugogodišnjom borbom u sferi javnih politika za zdraviju i čistiju prirodnu sredinu, humanija urbana arhitektonska rešenja, kao i kreativnim izrazom slobodne i odgovorne građanske svesti:

Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine (NS)
Igor Lečić (Milan Dog), muzičar i ilustrator (NS)
Dragoljub Bakić, arhitekta (BG)
Đorđe Miketić, SRCE GRADA iz Združenih inicijativa i pokreta (BG)

moderator: Nedim Sejdinović, novinar (NS)

Čuvari vatre pozdravljaju i podržavaju svaki vid udruživanja koji ima za cilj opšte dobro. Sutrašnja tribina svakako jeste dobar korak u tom pravcu i zato pozivamo sve pojedince i organizacije da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i da zajedničkim proglasom režimu bacimo rukavicu u lice.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s