Барикаде у Пожешкој – „Данас код нас, сутра код вас“

17 пуних дана и ноћи становници Ваљевске улице у Београду, из бројева 158-160 се смењују на стражи, штитећи једини преостали паркић у читавом крају. Ту малу оазу жели да им отме неки инвеститор да би на том месту саградио још једну непотребну зграду.

Подсећамо да је пре 17 дана инвеститор изненадно бануо са радницима који су брже-боље посекли неколико стабала, али су брзом интервенцијом станара спречени да своју намеру изврше до краја. У наредним данима ову малу пољану опседали су и регуларни полицајци, комунални милицајци, као и параполицијске снаге оличене у приватном обезбеђењу, али станари за сада одолевају.

Данас су организовали акцију под називом „Дрво, цветић, јежић, пужић за наш паркић“ и позвали грађане да им се придруже. Замисао је да најмлађи суграђани својим цртежима украсе градилишну ограду и да тако још једном поруче да им је потребан простор за игру а не још једна бетонска грдосија. Овај перформанс траје до 14 часова, али можете им се прикључити и у било које друго доба дана и ноћи. Они ће свакако бити тамо, на барикадама, и браниће и свој али уједно и све остале паркиће у Београду.

Такође, на лицу места можете потписати петицију за спас паркића коју је до сада, за пар дана, потписало око 1600 људи.

Најтачнија дефиниција свих битака којима сведочимо последњих месеци и година је она коју су станари одштампали и закачили на месту где се потписује петиција, а која гласи: „Данас код нас, сутра код вас“. Што пре то схватимо-пре ћемо почети да помажемо једни другима. А тада ћемо бити непобедиви.

Следећа прилика за солидарност је већ поподне, у 18 часова, јер тада почиње протест „Свим срцем за Кошутњак“ који ће се одржати код Спортског центра, у самом срцу тог омиљеног излетишта.

Видимо се и тамо.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s