Спартанаца је било 300!

Писмо подршке Чувара ватре Чуварима воде

Чувена изрека „није важно колика је сила која нас напада већ је важно колику светињу бранимо“ као да најбоље описује вашу, већ епску борбу.

И заиста, највећа сила коју човечанство памти, конгломерат састављен од посткапиталистичке Хидре која гута све пред собом, је одлучила да отме и неких тамо пар речица, негде тамо на брдовитом Балкану. Све су припремили: и лажне студије, и циничне прописе, и новац отет од народа и домицилне издајице, али једно су предвидели:да на Старој планини живи неколико стотина људи. Показаће се, не баш обичних људи. Оно што је за њих требало да буде рутинска победа, претворило се, захваљујући вама, у најгори кошмар.

Спартанаца је било 300, а вас нема ни толико. И не, није фраза, овакав пример грађанског активизма и самоорганизовања ће се изучавати у уџбеницима.

Легенда каже да је Филипидес био већ мртав сат времена пре него што је утрчао у Атину, али је наставио да трчи да би пренео вест о победи. Ми такође симболички јесмо већ мртви, ал’ хајде да наредним генерацијама оставимо барем неку лепу вест. А постоји ли ишта лепше од незагађене природе, бистрих река и чисте воде за пиће?

Овакав сурови и самоубилачки капитализам јесте у самртној агонији, али је чињеница да је сада уједно и најјачи, јер као што ви знате да ову битку не смете изгубити, тако и они знају да им је први пораз у ствари и коначан крај, после кога ништа неће бити исто. Срушиће се као кула од карата.

Овим путем вам пружамо најискренију подршку, јер као што ми чувамо пламен правде, слободе и једнакости, тако ви чувате највеће благо: воду!

Много битака сте већ добили, али борба нам тек предстоји, рачунајте на нас!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s