Rukavice koje greju i srce

Zajednička borba nas sve više povezuje i prevazilazi neposredne akcije i puke interese naših organizacija. Mi kroz nju gradimo bolje i pravednije društvo, upravo satkano od prediva koje čini i rukavice za Zoranu

Prošle subote bili smo u Pančevu, da podržimo borbu građana protiv skladištenja opasnih materija u tom gradu. Bilo je veoma hladno. Minus sedam kako su nas obaveštavali naši „pametni“ telefoni. A na obodu tog ravničarskog grada gde se odvijala protestna akcija, verovatno i niža.

Snimajući prenos uživo za stranicu naša Zorana se, najblaže rečeno, smrzla. Gledaoci su mogli da primete da joj je telefon doslovce drhtao u rukama. Ni njena zamena nije bolje prošla. Prsti su morali da im budu slobodni, bez rukavica, kako bi rukovali telefonom kojim je i snimano. Prilikom samog prenosa, pomenuli su to više kako bi se opravdali pratiocima zbog loše slike, nego da bi se požalili na hladnoću.

To nije ostavilo ravnodušnom Irenu iz Pančeva, aktivistkinju i članicu Inicijative Odbranimo Teslu (naselje). Ištrikala je i poklonila par rukavica našoj Zorani. Tako lepih da su uveliko prevazišle puku upotrebnu vrednost. Vuna će grejati ruke kada je hladno, a empatija, solidarnost i zahvalnost koje su takođe utkane u njih, naša srca uvek.

Ireni se neizmerno zahvaljujemo na ovom divnom gestu. Zapravo, ove rukavice i slične tople priče su nam, i simbolički i stvarno, znak da još uvek nije sve izgubljeno. Zajednička borba nas sve više povezuje i prevazilazi neposredne akcije i puke interese naših organizacija. Mi kroz nju gradimo bolje i pravednije društvo, upravo satkano od prediva koje čini i rukavice za Zoranu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s