Skup podrške radnicima zrenjaninske pošte

Juče je u Zrenjaninu održan skup podrške radnicima pošte. Bili smo uz njih.

Od svog postavljenja na funkciju upravnika Ivan Svojić započeo je sa mobingom zaposlenih u zrenjaninskoj pošti. Poštari svedoče da su posebno na meti oni koji su ranije učestvovali u protestnim aktivnostima. Verbalno nipodopštavanje, povećanje reona i obima posla kao i iznenadni premeštaji u udaljena okolna sela, predstavljaju svojevrsnu odmazdu koja bezmalo traje već 12 meseci.

Štetu su, zbog kašnjenja u dostavi, počeli da osećaju i korisnici usluga ovog javnog preduzeća, koje je u zajedničkom vlasništvu svih građana Republike Srbije.

Jedan od zaposlenih, Petar Petrović, čak tvrdi da mu upravnik nije dozvolio da mu se ukaže pomoć, kada mu je nedavno pozlilo na radnom mestu.

Zbog svega gorepobrojanog radnici su odlučili da više ne žele da ćute i trpe. Juče su, u želji da javnost sazna za njihove, ali i probleme većine zaposlenih u javnim preduzećima u Srbiji, sazvali prvi, inicijalni protest na kom su zatražili momentalnu smenu upravnika Svojića.

Pred nekoliko desetina okupljenih solidarnih građana poštari su, u slučaju neispunjenja zahteva, najavili radikalizaciju u vidu protesta ispred Glavne pošte u Beogradu, ali i štrajka glađu koji bi se odvijao na stepenicama zrenjaninske ekspoziture. Iskreno se nadamo da neće biti potrebe za ovim potonjim.

Sa velikom pažnjom ćemo nastaviti da pratimo razvoj ove situacije i redovno ćemo vas izveštavati.

Snimak skupa podrške u Zrenjaninu

1 Comment

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s