Osuđujemo ponašanje komandira Žandarmerije

Čuvari vatre pružaju punu podršku svojim saborcima iz Ne davimo Beograd, uz koje ćemo, kao i uz niz pokreta i udruženja morati da izgrađujemo potpune nove institucije i novo društvo.

Danas je na video strimu naših saboraca iz Inicijative Ne davimo Beograd, sa Protesta za bezbedan vazduh komentar ostavio i komandir jedinice specijalnih vozila Žandarmerije Ivan Damnjanović. Ovaj državni službenik je građane okupljene na tom ekološkom protestu nazvao neostvarenim, zlobnim, zavidnim i ljubomornim ološima.

Kakao Inicijativa navodi u svojoj objavi Damnjanović je vređao njene aktiviste i ranije. Tokom obraćanja javnosti Dobrice Veselinovića, povodom prodaje Sava Centra, on ih je, u komentarima nazivao miševima. Slično je reagovao kada su uputili javnu poruku „Pokretu pravde” i organizaciji „Pravda za Davida” koja se kandidovala na lokalnim izborima u Banjaluci, pišući da su „dno” i „izdajnici”, a o porodici preminulog Davida Dragičevića je govorio da „prodaje“ smrt svog deteta.

Zavirili smo malo i na fejsbuk profil te osobe koja bi trebalo da je u službi bezbednosti svih njenih građana, a ne samo partije na vlasti. Stiče se utisak da je na jednoj odgovornoj dužnosti nekakav adolescent koji pozirajući u raznim uniformama i botujući na najprizemniji način zapravo kalja znamenja i uniformu koje je navukao. Wannabe Milorad Ulemek na specijalnom zadatku u ratu protiv sopstvenih građana. Više žalostan nego smešan, više smešan nego opasan.

Tražeći odgovornost ili smenu Damnjanovića, samo bismo izrazili naivnu veru u institucije; U ministrastvo na čijem je čelu notorni Vulin.

Čuvari vatre pružaju punu podršku svojim saborcima iz Ne davimo Beograd, uz koje ćemo, kao i uz niz pokreta i udruženja morati da izgrađujemo potpune nove institucije i novo društvo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s