Večeras Balkan zahteva čist vazduh

Danas će se građani Balkana, prvi put zajedno, boriti za zdraviju životnu sredinu. Okupljanje u Beogradu zakazano je u 18 časova ispred Skupštine grada.

Istovremena javna okupljanja na otvorenom održaće se u Sarajevu, Beogradu, Prištini, Banja Luci, Skoplju, Prizrenu i  Podgorici.

Sneža na jednom od protesta zbog zagađenja vazduha

Organizatori iz inicijative Ne davimo Beograd sa partnerima iz regiona žele da pošalju zajedničku poruku svetskoj javnosti – „ujedinjeni smo u potrebi za boljim kvalitetom života!“ Navode i da je čist vazduh je osnovno ljudsko pravo „od svih pojedinaca i institucija zahtevamo neodložno delovanje kako bi se sprečile nesagledive dugoročne posledice po zdravlje građanki i građana Balkana“.

Podsećamo da je Građanski front je podneo dve krivične prijave protiv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana za krivična dela Nepreduzimanje mera zaštite životne sredine iz čl. 261 KZ i Povreda prava na informisanje o stanju životne sredine iz člana 268 KZ:“Smatramo da je ministar Trivan odgovoran zato što nije preduzeo mere iz nadležnosti svog ministarstva, a bio je u obavezi da to uradi, što je za posledicu imalo zagađenje životne sredine, odnosno zagađenje vazduha velikog obima u više gradova i opština u Republici Srbiji.“

Čuvari i čuvarke vatre vas pozivaju da se priključite današnjim protestima, ma gde se nalazili na prostoru ex Jugoslavije. Borba za očuvanje i spas životne sredine je najvažnija koja se trenutno vodi. Ostaviti sledećim generacijama zdravu zemlju, vazduh i vodu imperativ je bez premca i zato se vidimo danas u 18!

Fotografije sa prethodnog ekološkog protesta Inicijative Ne davimo Beograd

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s