Постављен споменик троли 28

Вечерас су активисти иницијативе „Вратимо тролу 28“ и грађани на кратко блокирали Васину улицу у Београду у знак протеста због укидања тролејбуске линије 28.

Пре тога је на Студентском тргу одржан протестни скуп и перформанс постављања споменика тролејбусу 28.

Окупљенима се обратила Теодора Будимир из иницијативе и истакла да је споменик „симбол борбе грађана са политичком хоботницом, симбол наше борбе са корумпираном бахатом градском влашћу која нема никаквог слуха за потребе грађана, чија је једина стратегија за решавање проблема игнорисање и која једине одлуке које доноси, доноси зарад личног профита“.

Други говорник, Небојша Стојковић из удружења Улице за бициклисте, напоменуо је да последња информација „да је на сајту Беоленда тренутно расписан јавна набавка за уређење овог дела овде. Оно што се види из тога је да они желе овде да направе један пешачки трг и да овај терминус овде више не постоји, да не постоји ни један тролејбус и аутобус. Већ да ће овде пролазити трамвајска линија. То је оно што су рекли пре годину дана да желе да направе од Славије до овде трамвајску линију. Само не знамо како ће она да покупе све те људе који желе да дођу од Славије. Делује прилично нереално“.

Снимак протеста

Иницијатива „Вратимо тролу 28“ окупља грађане Звездаре и Старе Палилуле око захтева да се линија 28 врати на своју трасу и да се грађанима омогући ефикасна веза са центром града.
Грађани су Секретаријату за јавни превоз као и кабинету Градоначелника предали петицију са преко 4000 потписа на папиру, и још толико електронских, крајем новембра прошле године, али ни после два и по месеца нису добили никакав одговор.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s