Путевима Весићевих рушевина

Трећи по реду Грађански протест у Београду, под називом „Путевима Весићевих рушевина“ започела је својом уводном речју професорка Биљана Стојковић. „Ми бојкотујемо ове изборе зато што наш глас не вреди ништа. Нећемо да излазимо на изборе у којима смо унапред нуле, у којима се наш глас не чује, у којима немамо право да кажемо било шта“, истакла је она.

Урбаниста Марин Крешић је у свом говору је рекао да је Београд после скоро два века од доношења Устава дочекао да га власт крши и да руши град.
„То је једна интересна група, онај фрфљави усплахирени патуљак је само фигура. Та велика група, они мрзе Београд“
Навео је и да постоје три разлога због којих та интересна група руши град. Први је нескривена корупција кроз намештене тендере. Други је по систему „за другаре“ секу се шуме и отварају локације за пријатеље, а трећи је на силу прављење пешачких зона Испретурали су саобраћај у читавом граду, укинули линије. Решили су да ово не буде центар града, у својој имбецилној идеји да то буде „Београд на води“, напоменуо је Крешић.
Додао је и да инвеститори „Београда на води“ нису никакви Арапи, него су ти људи „себи поклонили баснословно скупо земљиште бесплатно“, а грађани ће то плаћати следећих деценија. „То што се дешава у Београду, у суштини се дешава у целој Србији.
Заузеи су све, обесмислили институције и безбрижно се башкаре. Томе ће доћи крај, биће слободна Србија. Неће сад у априлу, то је фалсификат од избора и подвала!,
„Замислите Србију у којој, у мојој бранши урбанизму редослед одлучивања је такав да прво одлучују грађани па професионалци, па онда струка, па онда политичари као што данас ради цела цивилозивана Европа“ закључио је Крешић.

Говоре можете чути и на снимку протеста на нашој фејсбук страници

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s