За бојкот непоштених избора

Ми бојкот видимо као средство делегитимизације таквих избора и као притисак за промену изборних услова и ослобођење институција и медија.

Покрет „1 од 5 милиона“ је данас дао рок од 7 дана Новој странци и Странци модерне Србије да обуставе све припреме и прогласе бојкот.
У супротном, како наводе, бранећи Споразум са народом и потпис сваког грађанина, покрет ће изаћи на изборе.

Ми Чувари ватре као група демонстраната и пре свега слободних људи, определили смо се за бојкот наредних избора зато што они у оваквим условима не могу бити регуларни.
Режим Александра Вучића у претходних осам година заробио је читаву државу и њене институције; Окупирао наше друштво, а односе свео на „закон јачег“. Телевизије са националном фреквенцијом, праћењем трајне функционерске кампање су сведене на билтене режимске пропаганде. Кроз таблоиде се спроводи обрачун са неистомишљеницима и дословно фалсификовање догађаја у орвеловском маниру. Средства јавног информисања су сведена на средства манипулације. Грађани просто нису у могућности да се информишу, како би могли да се изјасне на самим изборима.

Дакле, они су већ нерегуларни и непоштени. Уз наведено, сви претходни избори су показали да је на грађане вршен притисак и у њиховим локалним срединама, њиховим радним местима, као и приликом самих избора, када су надзирани од стране људи из џипова без регистраских таблица или приморавани да снимају своје листиће.

Ми бојкот видимо као средство делегитимизације таквих избора и као притисак за промену изборних услова и ослобођење институција и медија.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s