Ватрени септембар!

У наредним данима очекује нас неколико битки, од којих је свака подједнако важна. Од свакога од нас се захтева најпростији могући задатак: доћи и бити на лицу места. Ни мање ни више.

Чекали смо некакву врућу јесен, а она је, иако тога нисмо свесни, већ увелико у току.
Зло посејано од стране овог режима пристиже на жетву, фронтова је све више и чини се да се обруч полако стеже.
У наредним данима очекује нас неколико битки, од којих је свака подједнако важна. Од свакога од нас се захтева најпростији могући задатак: доћи и бити на лицу места. Ни мање ни више.

Петак 20. септембар


Ватрену серију ће отворити још један јутарњи матине, поново код наших пријатеља у Устаничкој, којима је Комесаријат за избеглице и читав државни апарат за нову адресу наменио – улицу! Ми то не смемо дозволити. Окупљање солидарних организација, комшија и грађана заказано је за 8 часова, адреса је Устаничка 244г.
Истог дана, у 18 часова, заказан је протест који ће покушати да спречи нашу заједничку, не тако светлу будућност. У сусрет климатским променама које изједају нашу једину планету изаћи ће најмлађи међу нама. Придружимо им се! Фејбук-евент на линку

Субота 21. септембар

А као да климатске промене нису довољно лоше па су неки похлепни чланови нашег друштва одлучили да их мало убрзају. Исушивање река, са несагледивим последицама, зарад мало профита, разумном човеку је потпуно несхватљиво. Храбри становници Старе планине су то поодавно схватили и упустили су се у, сада је јасно, епску борбу за спас најобичније пијаће воде. Све државне инстанце остале су глуве на њихове апеле и једина преостала врата на која могу покуцати су она на Андрићевом венцу, врата узурпираног председништва Србије. Њихов (и наш) протест заказан је за 16 часова и такође позивамо све, који су у могућности, да се обавезно придруже. Фејсбук-евент
Термин од 19 часова већ традиционално резервисан је за протест који је већ добрано нарушио, а и несумњиво ће на крају победити, ову накарадну власт – протест #1од5милиона. Подсетићемо да су студенти, који већ 42 седмице организују овај карневал непристајања, у међувремену отишли и корак даље и заузели један од симбола опште корупције – Ректотат универзитета у Београду. Боље рећи ослободили су ту зграду. Неће је напуштати све док им се не испуни основни захтев: смена симбола корупције, лажног доктора Синише Малог. Пожељно је да их обиђемо, и пружимо им подршку, у било које доба дана и ноћи.
И за крај, али не мање важно: људи који су понајбоље схватили шта значи грађанско удруживање, наши тихи хероји из Пожешке 158-160 који се преко два месеца, такође даноноћно, боре за спас свог јединог паркића. Они су нон стоп на стражи, обиђите их и, ако већ нисте, онда потпишите петицију.

И тако, док је ових дана главна тема у јавности бојкот неких тамо апстрактно далеких избора, ми се залажемо за моменталан бојкот свега што има везе са овом украденом државом. То време свеопштег бојкота као да је већ започело и наша крилатица која гласи „борба, увек и свуда, 24/7/365“ је никад актуелнија.

Немамо шта и на кога више чекати. Придружи се, од нас све зависи

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s