Сви смо ми Давид – 500 дана

Давид Драгичевић нестао је у Бањалуци у ноћи 18 марта прошле године, а његово тело пронађено је шест дана касније на ушћу Црквене у Врбас. У првом тренутку полиција је тврдила да је реч о „задесној смрти“. Међутим, како се клупко истраге одмотавало све је почело да личи на стварну верзију Твин Пикса: од начина Давидовог нестанка, преко обдукције која је утврдила сасвим супротно од првобитних изјава, корумпираних полицајаца, па све до спреге криминала и највиших званичника. Овај случај потпуно је разголитио владавину Милорада Додика и увео отворену диктатуру у Републику Српску.

Сумњичави и правдољубиви грађани су тог 26. марта 2018. године по први пут организовано изашли на Трг Крајине тражећи само истину. Од тада су ти протести постали свакодневни, све до децембра месеца када је полиција забранила било каква окупљања. Гађани су почели да доживљавају третман као да су чланови терористичких организација. Хапшења, легитимисања, снимања, информативни разговори, прекршајне и кривичне пријаве, забране окупљања су постала свакодневница људи из удружења Правда за Давида.

Једини који су сво то време трпели последице због Давидове смрти су, парадоксално и несхватљиво – његови родитељи!

Давидов отац Давор Драгичевић од јануара се налази у Аустрији, а 12. марта, на захтев родитеља, са гробља у Бањалуци ексхумирано је тело Давида Драгичевића те поново сахрањено у Аустрији.

Данас, на овај тужни јубилеј, јавности се симболично на Тргу Крајине обратио представник групе Озрен Пердув који је навео да помака у истрази нема, те да су институције ажурне само када је потребно да се они лично казне и санкционишу, али да нема одустајања и да ће се борба за истину и правду свакако наставити.

Давидова смрт, симболички и стварно, смрт је и свих наших заробљених народа, док њему не изборимо правду и спокој дотле ћемо се и сами налазити на нишану стрељачког строја. Питање је времена да ли ће се и свакоме од нас догодити иста судбина.

Знаћемо да смо успели тек када Трг Крајине буде званично преименован у Давидов трг, а дотле нам предстоји само и једино: БОРБА,увек и свуда,24/7/365

Правда за Давида, правда за сву нашу децу

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s