Стоп уништавању Кошутњака

Вечерас је одржан још један протестни скуп „СТОП УНИШТАВАЊУ КОШУТЊАКА“. Писца ових редова пут није нанео у тај део Београда барем пет година и утом је моја неверица већа. Оно што је тада била шума сада је пуста и огољена пољана, где је било дрвеће сада су некакве огромне металне конструкције; Тамо где смо некада ишли да се у врелим летњим данима расхладимо, данас је зној цурео са наших чела; Где је некада било излетиште сада је постапокалиптичан предео достојан дистопичних филмова.

Е ту, на тој такорећи Марсовој површини, данас су се, из свих крајева града, окупили људи који не желе да пристану на овај екоцид.

Да, будимо искрени – ова битка је, попут многих других под овом влашћу, једноставно изгубљена, без анестезије и без већег отпора ишчупано нам је плућно крило и сада нам преостаје једино борба правним путем, па да барем покушамо да спречимо неке будуће злочине ове бахате дружине.

Подсетићемо да се и у Ваљевској улици на Бановом брдо догађа сличан сценарио. Наиме, тамо покушавају да једину јавну зелену површину претворе у стамбени блок. Комшије и грађани су се организовали у двадесетчетворочасовна дежурства и, ако сте у прилици, онда им се свакако придружите.

Више него икада нама је потребна солидарност, морамо још више пазити једни на друге и на нашу заједничку имовину јер режим, у овој завршној фази, више не преза ни од чега у жељи да још мало напуни своје сопствене џепове.

Наредни протест заказан је за следећу недељу, такође од 18 часова, а ми ћемо вас свакако извештавати о даљним корацима.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s