Побуњена деца

Већ други дан овај протест ђака, на самој ивици игре, греје срца нас ветерана. Иако безнадежан у смислу испуњења захтева освојино нас је својом енергијом и једноставношћу. После шест месеци протеста „1 од 5 милиона“, донели су неку свежину и као ђаци очитали лекцију изгубљеном радништву,  заробљеном сељаштву и цинизмом отрованом грађанству

Више стотина ђака осмог разреда београдских основних школа окупило се и данас на протесту испред зграде Министарства образовања. Захтевају да се поништи завршни испит и да се у средње школе упишу према свом успеху. Они такође траже и оставку министра просвете Младена Шарчевића.

Подсећамо да је испит из математике одложен након што су тестови процурели у јавност пре полагања које је требало јуче да се одржи, што је довело до спонтаног протеста ученика.

Пошто нису успели да договоре састанак са представницима Министарства ученици су кренули у протестну шетњу преко Трга Славија и улице Краља Милана, на Теразије и даље усијаним и затрпаним улицама. Цика и граја побуњене деце раздирале су својим интензитетом озбиљност и повод за огорченост. Поворка дечијег протеста остављала је збуњеним стране туристе, али и утучене и врућином омамљене Београђане.

Истовремено је режим преко своје маскоте постављене на место премијерке стао у одбрану министра Шарчевића. Човека чија је једина препорука и заслуга та што је био директор школе коју је завршио први-син-Србије. Пропагандна машинерија, прекаљена у паклу деведесетих, устремила се и на децу која су изашла на улице, рођену 2004. године. У маниру ловца на вештице, једног од учесника су означили као „сина Ђиласовог кума“. Што би, јелте, требало да је доказ повезаности са опозицијом, односно самим Ђаволом.

Већ други дан овај протест ђака, на самој ивици игре, греје срца нас ветерана. Иако безнадежан у смислу испуњења захтева освојино нас је својом енергијом и једноставношћу. После шест месеци протеста „1 од 5 милиона“, донели су неку свежину и као ђаци очитали лекцију изгубљеном радништву,  заробљеном сељаштву и цинизмом отрованом грађанству.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s