Протест против измештања железничке станице

Ова битка је изгубљена, и станица ће бити измештена. Баш како је и написано на позиву за овај скуп, данас смо бранили образ овог града. А звиждуци из пиштаљке Марка Радосављевића, исте оне због које је нападнут на инаугурацији лажног председника прошле године, пробадали су меланхолични Савски трг, и све те људе који су равнодушно промицали. Нису је чули, јер њихово тело је већ одавно узела транзиција, а душе су им отели демони таблоидног новинарства

Тачно у подне, двадесетак грађана и грађанки, у организацији Бранитеља Београда, протестовало је против измештања главне железничке станице у Београду. Исто толико полицајаца, што оних у униформи, што у цивилу, држало нас је на оку.
Наизглед сулуд потез, којим милионски град добија железничку станицу величине једног стана, на неприступачном Топчидеру, дубоко је лукративан са становишта клике на власти. Режим све чини, али баш све, како би угодио било којем страном инвеститору, а у овом случају и мегаломанском пројекту „Београд на води“, који је Сведржитељ, уз остало, наменио себи и као фараонски споменик за живота. А и за цену не пита, поготово ако други плаћају: људи су избацивани из својих домова, рушени су објекти, човек је преминуо услед стреса… а сада је на реду и девастација оне базичне инфраструктуре каква је железнички саобраћај.
Ова битка је изгубљена, и станица ће бити измештена. Баш како је и написано на позиву за овај скуп, данас смо бранили образ овог града. А звиждуци из пиштаљке Марка Радосављевића, исте оне због које је нападнут на инаугурацији лажног председника прошле године, пробадали су меланхолични Савски трг, и све те људе који су равнодушно промицали. Нису је чули, јер њихово тело је већ одавно узела транзиција, а душе су им отели демони таблоидног новинарства. Једино је један од полицијских командира предложио колеги, у пола гласа, да му је одузму, а Марка ухапсе, јер каже, иде осталим колегама на живце. То се ипак није догодило.

1 Comment

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s