Суђење солидарнима

Хладна кошава која је дувала, као да је најзад распршила све илузије о природи ове власти, која уствари пред нама „јефтином радном снагом“, заступа интересе ино-улагача, тих некаквих полубогова нове религије нашег Диктатора.

Данас смо, испред Прекршајног суда, пружили подршку младим саборцима из организација „Маркс 21“ и „7 захтева“, који су се нашли на мети режима, јер су, да подсетимо, оптужени за организацију прошлогодишњег протеста, као и скупа подршке и прикупљања помоћи радницима у штрајку.

Хладна кошава која је дувала, као да је најзад распршила све илузије о природи ове власти, која уствари пред нама „јефтином радном снагом“, заступа интересе ино-улагача, тих некаквих полубогова нове религије нашег Диктатора.

Да иза синтагме „Празник демократије“, која се односила на Априлски протест, заправо стоји отровни цинизам Диктатора, уверили смо се већ наредне јесени када су против људи које је полиција означила за организаторе, поднесене 23 прекршајне пријаве.

Међутим, режим је направио корак даље у покушају да сузбије било какав алтернативни друштвени амгажман. Против двоје активиста организације „Маркс 21“, као и једне раднице угашене фабрике ИМТ, поднете су прекршајне пријаве због, како су то проценили присутни полицајци у цивилу, организовања скупа подршке и прикупљања новчаних средстава за радничке штрајкове у „Фијату“, „Гоши“, „Горењу“ и ЈП „Ратко Митровић“.

Дакле, троје оптужених, требало би да плати, у случају да им се изрекне минимална казна, укупно 90.000 динара. А износ пиркупљне помоћи угроженим радницима, истим оним којима се Владар по иностранству размеће као „јефтином радном снагом“, износи 22.410 динара. Казна је четири пута већа од помоћи!

Ања, Марко и Светлана требало би да буду кажњени због своје солидарности.

„Солидарност је наша снага!“ писало је тог летњег дана на њиховом транспаренту, на скупу за чију се организацију терете.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s