Oтворено писмо званицама на инаугурацији Александра Вучића

Снимак: Чувари/ке ватре покушали су да искажу протест против II инаугурације тзв. председника Александра Вучића. Зауставио нас је кордон испред моста у Бранковој улици. Снимио Драган Ненад Јовановић

Поштовани,

Ми, који већ трећи месец протестујемо против диктатуре Александра Вучића и његовог режима, желимо да вас обавестимо о следећем:

Тачно је да је Александар Вучић добио највише гласова у првом кругу, али није победио на изборима. Располажемо бројним доказима да су избори од почетка до краја били нерегуларни, да нису спроведени у складу са законом и да се ради о изборној крађи која је спречила одржавање другог круга избора.

Александар Вучић је осим досадашње функције премијера, председника СНС, формално и на челу свих служби безбедности, а неформално је узурпирао и положај Јавног тужиоца и врховног судије. И то му није било довољно, поред полиције и војске којима такође управља, за сваки случај формирао је и своје параполицијске снаге, које применом силе и терора утерују страх грађанима Србије.

Александар Вучић директно утиче на најгледаније и најчитаније медије у земљи. Србија није земља слободних медија и слободних новинара. Сви који му се јавно супротставе бивају линчовани – у његовим медијима, у његовим наступима или физички елиминисани. Србија је земља где због једног СМС-а можете заувек нестати и где полиција саучествује са мафијашима под фантомкама у ноћном рушењу читавих квартова престонице.

Александар Вучић је човек који се јавно за скупштинском говорницом залагао за убијање сто Муслимана за једног Србина, јавно се залагао и за скривање Ратка Младића, а и данас су на његовим скуповима ратни злочинци почасни гости.

Александар Вучић се декларативно залаже за мир и сарадњу, а својим бројним активностима и политиком допринео је погоршању односа у региону. Декларативно се залаже за систем европских вредности, а свакодневно крши основне постулате демократије. Његова сладуњава реторика можда прија бриселском уху, али је потпуно у супротности са суровом праксом коју демонстрира у земљи.

Могло би се још пуно тога набрајати, али знамо да немате претерано времена да се бавите нама, обичним грађанима, врло незадовољним и врло забринутим. Ви сте у складу са вашим интересима и протоколарним обавезама већ у припреми свечаних тоалета и куртоазних говора којим ћете се обратити лажном председнику Србије. Знамо ми то и разумемо, и не одобравамо , наравно. А знамо да ће доћи и време када ћете се можда упитати где је тај демократски потенцијал Србије, што се не огласи – водите рачуна да тада не буде прекасно – и за вас, и за нас.

Чувари ватре – Против Диктатуре

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s