Уједињени против Режима

78. дан Протеста против диктатуре
Тензија пред најновију инаугурацију тзв. председника Вучића расте. Човек планира да по други пут себе крунише, али пред званицама из иностранства. Односно за те званице, како неки тврде.
Данас је било бурно и на нашем окупљању испред Скупштине. Јутрос су на facebook постављена два event-a у сусрет тој Диктаторовој церемонији. Оба су сазвана у име Џоа Багеристе. Међутим, један је заказан за 22. јун, дакле дан пре, и то као протест против опозиције ?!
Међутим, ми чувари ватре се и разликујемо од осталих што такве ствари волимо да расправимо, и просто се радујемо свакој прилици да кроз дискусију искристалишемо и изоштримо неке заједничке ставове. То није увек лако јер смо ми веома хетерогена група људи у сваком погледу. Наше одлуке се доносе само договором, чак и без гласања. И увек се најпре, при сваком преиспитивању, враћамо на то – зашто смо ми овде испред овог монументалног здања Скупштине, сваки дан у исто време?
Ствар је веома једноставна: ми се боримо против ауторитарног режима Александра Вучића. Појединачно је наша снага невелика. Сви они, појединци и групе, и странке такође, сви који су против Вучића су наши потенцијални савезници. Ми смо отворени за сарадњу.
И тачно је да смо после 31. маја, на дан прве инугурације, били веома разочарани у опозицију, која нас је, уз изузетак Нове странке, оставила саме тамо на Теразијама, очи у очи са целом армијом „сендвичара“. Али, исто тако, довољно смо разумни да схватимо, да само уједињени можемо да срушимо тај проклети Режим.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s