"Дражољубци"

Шок и неверица – срамни текст у Данасу

68. дан Протеста против диктатуре
Нама на првој линији фронта, данас су дотурили новине. Хм, уследио је, морам признати прави хладни туш. Са једне стране, ми чувари ватре, први пут смо поменути ( текст ) у „једином слободном дневном листу“, а са друге стране, истовремено и оклеветани. Између осталог, аутор нас је повезао са извесним покретом из времена II светског рата. Наравно, као његове фанове… Али добро, то је мишљење извесног новинара, који ни једном није присуствовао нашим окупљањима, и изнесено је у приватним новинама. И ја немам намеру да полемишем, односно да се било коме правдам. Поготово што нисам млађи, лепши и мање „конфузан у одређењу према актуелним друштвено-политичким околностима“.
Ја само желим, вама, мојим саборцима, да појасним ко су то тзв. „чувари ватре“. Ми смо ad hoc група, која је 6. маја, одлучила у договору са људима из Против диктатуре, који чине организацију протеста, да настави свакодневна окупљања у 18 часова. Дакле, нисмо се отцепили, нисмо створили фракцију. Ми смо група појединаца које је ујединио бунт против аутократског режима Александра Вучића. Наше идеолошке и политичке ставове смо задржали за себе. Већину чине људи у годинама, односно ветерани разних протеста и демонстрација из наше бурне прошлости. Делујемо у међусобном договору, односно уважавамо и издвојено мишљење. Људи су слободни да нам се придружују, али и да нас напуштају. Такође, појединци учествују и у акцијама разних фракција насталих током овог протеста.
Ми смо слика некаквог слободног и толерантног друштва у малом.
Да, и рекоше да су међу нама, чуварима ватре, и „неколико гласнијих госпођа склоних падању у транс са не баш јасним порукама“, којима се замера што су се поздрављале са „рођеним братом Богољуба Карића“. Мисли се свакако на моју саборкињу Миру Стојковић. И ту долазимо до једне важне ствари: а то је да се, ето, ја борим за друштво у коме ће Мира Луткарка, моћи да се рукује са ким она жели; Да ће моћи слободно да кличе и Доналду Трампу, ма шта ја, или ко год, мислили о њему. Али Мира је ту, она протестује. А не нека идеална и у сваком погледу освешћена хипстерка.

Део текста у коме се помиње наша група

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s