Петар и Диске

Чувари ватре са штрајкачима испред Министарства просвете

42. дан Протеста против диктатуре.
Подршка професорима Живадину Дисићу и Петру Благојевићу, који су 13. маја започели свој други штрајк глађу, због неправедно одузете лиценце и губитка посла.

Протест се вечерас као нека бујица излио из свог корита!
И данас смо се окупили на платоу испред Народне скупштине у 18 часова. Одатле смо кренули у шетњу, тротоаром уз пратњу полиције у цивилу, улицом Кнеза Милоша, ка Влади Србије, где смо изразили свој протест уз пиштаљке и узвике „ДОЛЕ ВЛАДА!“. Даље смо наставили ка згради Министарства просвете. Тамо су уз штрајкаче били и представници Форума београдских гимназија. Представили смо се као учесници Протеста против диктатуре и пружили смо им нашу пуни подршку.
Живадин Дисић, односно Диске, како је инсистирао да га зовемо, веома живо и елоквентно представио нам је њихов случај. Такође, на наше запажање да шатор није постављен, објаснио нам је да им то није дозволила комунална полиција. Са униформисаном редовном полицијом која је била присутна у непосредној близини нису имали проблема. Углавном имају све што им је потребно, у смислу витамина и минерала. за један такав крајњи чин протеста. Једино су нам затражили да им направимо натпис „штрајк глађу“. Такође, посетила их је и Јована Ђордјев и донела им воду и чај.
Касније, током вечери, комунална полиција их је удаљила од зграде Министарства просвете, и они су прешли у парк Мањеж, преко пута. Ту смо их посетили Игор Митровић и ја, и донели им тражени натпис. Задржали смо се око пола сата у разговору. Њихова исповест, довела нас је до истог оног проблема који је у сржи нашег протеста, а то је нужност промене читавог система. Више није било разлике међу нама, сви смо незадовољни.
Предлажем вам, уколико желите да их подржите, довољно је да их посетите и да поразговарате са њима. Мислим да је у овом тренутку њима најпотребније да знају да нису сами и да постоји неко ко ће их саслушати.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s