Бујке у бегу

Ово је највећа казна за све вас који вечерас нисте били са нама на 38. Протесту против диктатуре: ми присутни натерали смо у безглави бег, ни мање ни више него генералног директора РТС-а, Драгана Бујошевића!
Нажалост, ја са осећајима и рефлексима једне мачке, нисам успео да снимим тај неочекивани сусрет. Зато ћу покушати да вам дочарам речима, а чланови ове групе који су били присутни нека потврде.
Дубоко удубљени у дебату, нас неколицина, ближе скупштинском здању, била је као посечена оштрим звуком неколико пиштаљки. Када смо се окренули, видели смо како неколико сабораца оштрим кораком приступа запањеном крупном човеку у беж мантилу, у пратњи једне даме. Кретао се од Трга Николе Пашића ка почетку Булевара. Био је то Бујке, у постпетооктобарској Србији произведен у икону наше јавне речи. Човек чији успон заправо говори о паду новинарске професије. Директор у чијој се медијској кући Премијер осећа као у својој дневној соби, у којој сам себи, уз водитељку сведену на слушкињу, поставља питања, на која, гле чуда, увек има муњевит и исцрпан одговор; То је тај Јавни сервис, који је постао пропагандни журнал Режима, пред почетак, хиљадите репризе неке од домаћих серија које нам следе у осам…
У недостатку пиштаљке, пустио сам свој дубоки глас. Бујошевић је све више убрзавао, а несретна дама на штиклама покушавала да га следи. Утом су се са свих страна појавили и полицајци у цивилу. Истрчавали су из паркураних аутомобила, притрчавали из парка преко пута. Наједном, однос снага, између нас двадесеторо и полиције, био је један према један. Бујке је бежао, уз онај зид смрти, одакле су га посматрале све оне очи мртвих људи, даље ка Булевару. Стругнуо је праћен пиштаљкама и нашим повицима, у сигурност своје ТВ-Бастиље, у тај паралелни свет у којем наш стандард незадрживо расте, где се страни инвестирори утркују ко ће више пара да нам донесе; Тамо где верују да је наша земља цењени и равноправни партнер у међународним односима… Тамо где нема нашег Протеста, а ни нас.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s